Stråtækte huse

Der er flere forskellige udgifter, der er i dannernes private økonomi. I ens budget er der fx varme. Men der er en række poster, hvor man kan spare nogle monetos. Her er udvalgte gode tips, som du kan benytte til kroner nul.

Stråtækte huse er romantiske og gode for miljøet. Men i mange år har det været på retræte fordi de er brandfarlige. Især brande initieret af fyrværkeri har været problematisk. Men med bedre sikring og brandhæmmere, samt et fyrværkerisalg som er stærkt nedadgående. Så stråtækte huse er fremadgående. Men hvor forholder det sig med isoleringen af tage. Hvor energivenlige er de? Faktisk er stråtaget i sig selv isolerende, så derfor kan det på lige vilkår sammenlignes – og det er en mere miljøvenlig løsning.

Den sikreste måde for os til at blive rigmand på, er ved hjælp af en privat pension. Det fremførte en intelligent vismand . For den jævne dansker er det gennemsnitligt den mest plausible måde at blive velhavende på. Så man bør tænke over, at sætte dig mere ind i private pension, med de gode muligheder, der ligger i din kapitalpension.

Forsikringsdækninger er det man erhverver sig i håbet om, aldrig at få dem benyttet. Du skal nøje spekulere på dine faktiske behov og ikke gøre som alle andre. Der kan være forsikringer, du nok ikke behøver og som du kan leve uden. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Bagefter du har valgt, så drejer det om at skalere dine forsikringsdækninger ned til et absolut minimum. Skal din motorcykelforsikring udelukkende forsikre fx. 150.000 kr eller kan du nøjes med en selvrisiko på 6.000 kroner, hvis din bopæl brænder ned helt?

Banker er også et område, hvor der er gode penge at spare. Uligheden mellem de mest eksklusive og de mest lavprisede banker er spektakulær. Vi hører om, op til 3.400 kr. månedligt for en middelset kernehusstand og reallån. Lån til ejerbolig er det største køb, som man har i hele sit liv. Store lån er noget man bør være opmærksom på, når du skal udvikle din økonomi. En ting er renteomkostninger, men også dagskursen er kritisk. Lånkonvertering er en ting, der kan forskønne din økonomiske formåen. En vigtigere parameter er udskydelse af lån. Lån kan paralleliseres med fremskydning af tid. Hvis du kan vente med lån feks. 16 måneder med at låne pengene og i stedet spare ligesvarende op i hele perioden, så får du både nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos et fagforbund, så har du adgang til en stribe fordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er en del penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg i lønaftalen. Men man kan selvfølgelig vælge kun at nøjes med en akasse. Fagforeninger kan assistere dig med almindelige forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er smart at melde dig ud, hvis du haroplever f.eks. muskelbesvær.

Maden er den del i din privat økonomi, der konstituerer den absolut største part. Nogle mennesker kan leve for et småt budget, hver måned, så er der andremennesker, som køber for gigantiske beløb på fx fornem restaurantmad. En ting er når man køber din mad ude på enten michellin restaurant eller take away – men den absolut store synder er den mad du køber og bager derhjemme. Her findes der det normale madkøb i supermarkeder, som man slæber hjem. Uheldigvis er danskere gidsel for impulskøb, der betyder at bonen bliver meget lang. Et trick er, at du handler dine mad online, via de gode digitale supermarkeder. Her kan man både shoppe daglige madvarer, men yderligere også de gode fristende udbud af kasser med mad.

Du skal altså efterse dine udgifter, så du drosler ned på alle steder af din husøkonomi. Så kan du ende med at være i besiddelse af et langt større rådighedsbeløb til de forsødende ting i hverdagen. Mange tak fordi du læste med på min artikel.