Redskabsrum og udhuse

Der er utallige forskellige udgifter, der eksisterer i dannernes private finanser. I vores regnskab er der for eksempel husholdning. Og der er en del steder, hvor du kan spare nogle slanter. Her er de vigtigste gode tricks, som du kan bruge uden det koster noget.

Den letteste fremgangsmåde for os til at blive milliardær på, er ved hjælp af en kapitalpension. Det sagde en fag dame for noget tid siden. For os er det statistisk set den mest plausible metode at blive styrtende rig på. Så vi bør gennemtænke, at sætte sig ind i pension, med de værdiskabende alternativer, der er i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det du bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du skal strikt spekulere på dine egentlige behov og ikke blot gøre som alle andre. Der kan være forsikringer, du slet ikke behøver og som du godt kan undvære. Det er en reel risiko, du må leve med. Bagefter du har valgt, så gælder det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et meget lavt niveau. Skal din motorcykelforsikring udelukkende forsikre fx 140.000 kroner og kan du leve med en selvrisiko på 8.000 kroner, hvis din egendom nedbrænder ?

Pengeinstitutter er også en udgift, hvor der tit er gode penge at spare. Differencen mellem de mest eksklusive og de billigste pengeinstitutter er astronomisk. Vi snakker om, op mod 2.700 dkk pr. md. for en middelset dansk familie og huslån. Lån til køb af hus er det største enkeltstående køb, som man møder. Store lån er stor grad noget du skal være opmærksom på, når du vil forbedre din private finanser. Et er renteudgifter, men også lånekursen er essentiel. Omlægning af lån er noget, der kan forbedre din økonomi. Den vigtigste faktor er forsinkelse af lån. Lån kan associeres med accelleration af tid. Hvis du kan vente med lån for eksempel 14 måneder med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i perioden, så får du både nedbragt lånstørrelsen, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos et fagforbund, så har du mulighed for en del fordelstilbud. Du kan også tænke over at udmelde dig. Der er hurtige at spare på en billigere fagforening. Nogle folk har automatisk fagforeningsvalg igennem lønaftalen. Men du kan prioritere blot at have en akasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med både forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er pengene værd at melde dig ud, hvis du haroplever fx kritisk sygdom.

Dagligvarer er det sted i din private finanser, der udgør den klart største del. Visse folk kan fungere for et småt beløb, hver måned, så er der andrefolk, som køber for enorme beløb på fx fornem restaurantmad. Et er når man køber mad ude på enten cafe eller drive in – men den rigtig store problematik er det mad du køber og laver der hjemme. I dette tilfælde er der det klassiske madindkøb i supermarkedet, som man slæber hjem. Beklageligvis er man eftergivende for fristelser, der betyder at kassebonen stiger drastisk. Et trick er, at du køber dine mad på nettet, på de gode digitale supermarkeder. Her kan du enten handle de traditionelle indkøb, men også de gode nye tilbud på måltidskasser.

Du skal altså beregne dine forbrug, så du drosler ned på alle dele af din husstandsøkonomi. Derved kan du slutte med at besidde et meget sjovere slutbeløb til de sjove ting i dig hverdag. Jeg er glad fordi du læste med på bloggen.