Haveforeninger

Der er en række forskellige udgifter, der går igen i dannernes privat økonomi. I ens privatbudget er der fx internet. Men der er en masse steder, hvor man kan spare unødvendige udgifter. Her er en række gode råd, som du kan benytte gratis.

Den nemmeste fremgangsmåde for dig til at blive velhavende på, er ved hjælp af en privat pension. Det fremførte en klog mand engang. For den jævne dansker er det nominielt den mest sandsynlige metode at blive milliardær på. Så man bør spekulere på, at sætte sig ind i pension, med de rige potentialer, der ligger i din kapitalpension.

Forsikringer er det vi får i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du bør nøje overveje dine egentlige behov og ikke blot gøre som andre. Der er muligvis forsikringer, du overhovedet ikke behøver eller som du godt kan undvære. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Når du har fravalgt, så drejer det om at flytte dine forsikringer ned til et bundniveau. Skal din forsikring udelukkende forsikre fx. 60.000 kr og kan du nøjes med en selvbetaling på 15.000 kr., hvis dit hjem brænder ned ?

Pengeinstitutter er også et sted, hvor der kan være nemme penge at bespare. Afvigelsen mellem de aller dyreste og de mange billige banker er stor. Vi hører om, op imod 4.100 kroner pr. md. for en traditionel dansk husstand plus huslån. Lån til køb af villa er det største isolerede køb, som mange møder. Udlån er i det hele taget det du skal være opmærksom på, når du skal forbedre din privat økonomi. En ting er renteudgifterne, men også handelskursen er vigtig. Konvertering af lån er det, der kan forskønne din økonomiske formåen. Den vigtigste faktor er afventning af lån. Lån kan associeres med fremskydning af tid. Hvis du kan undlade fx. ét år med at låne og i stedet spare ligesvarende op i perioden, så får du nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en fagforening, så har du mulighed for at få en del fordele. Du kan også tænke over at melde dig ud. Der er gode penge at spare på en billigere fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget fagforeningsvalg igennem arbejdsgiveren. Men du kan jo selvfølgelig prioritere blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan hjælpe dig med forsikringer og sundhedsdækning – så tænk over om det er det rigtige at spare pengene, hvis du haroplever for eksempel stress.

Fødevarer er det område i din økonomi, som repræsenterer den absolut største del. Visse folk kan fungere for et spartansk beløb, hver md., så er der andrefolk, der bruger gigantiske beløb på f.eks. eksklusiv mad. En ting er hvis man køber din mad ude i byen på enten bøfhus eller fastfoodsted – men den absolut store pengesynd er det mad du køber og opvarmer hjemme. På dette område findes der det traditionelle madkøb i supermarkederne, som man tager med hjem. Desværre er vi skydeskive for impulskøb, der betyder at bonen stiger. Et godt råd er, at du handler dine dagligvarer på internettet, via de effektive virtuelle supermarkeder. Her kan du både shoppe de traditionelle madvarer, men desuden også de dejlige fristende udvalg af måltidskasser.

Du skal efterse dine kontoudtog, så du drosler ned inden for alle dele af din budget. Således kan du ende op med at have et meget højere rådighedsbeløb til de dejlige ting i hverdagen. Tak fordi du læste med på min artikel.