Fritidshusforsikring og Brand

Der er flere forskellige udgifter, der findes i dannernes privatøkonomi. I dit budget er der f.eks. TV-licens. Og der er en masse poster, hvor vi kan spare . Her er nogle gode finter, som du kan tilgå kvit og frit.

Den mest sandsynlige måde for dig til at blive rigmand på, er igennem en pensionsopsparing. Det sagde en vis dame engang. For langt de fleste er det normalt den mest realistiske metode at blive millionærer på. Så vi bør tænke over, at sætte dig ind i alderspension, med de værdifulde alternativer, der ligger i din pensionsopsparing.

Forsikringer er det man køber i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal strikt tænke over dine kritisk behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du reelt ikke har brug for eller som du godt kan leve uden. Det er en risiko, du må tage. Efter du har udelukket, så gælder det om at barbere dine forsikringer ned til et lavt niveau. Skal din motorcykelforsikring kun forsikre feks. 170.000 dkk og kan du nøjes med en egen betaling på 17.000 kr, hvis din egendom nedbrænder til jorden?

Private banker er også en udgiftpost, hvor der kan være gode penge at hente. Uligheden mellem de mest kostbare og de billigste pengeinstitutter er astronomisk. Vi hører om, op mod 3.600 kr om måneden for en normaliseret famillie plus huslån. Lån til køb af villa er det største isolerede køb, som mange møder i hele sit liv. Forbrugslån er det vigtigste du skal være opmærksom på, hvis du skal tune din privatøkonomi. En ting er renterne, men også handelskursen er betydelig. Omlægning af lån er en ting, der kan accelerere din økonomiske formåen. En vigtigere variabel er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med accelleration af tid. Hvis man kan undgå lån feks. ét år med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i tidsrummet, så har du nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Er du med hos en fagforening, så har du adgang til en smule medlemsfordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er for resten en del penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg gennem lønaftalen. Men du kan jo prioritere blot at have en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan bistå dig med forsikringer og sundhedsordning – så tænk over om det er det smarteste at spare pengene, hvis du oplever symtopmer som for eksempel kritisk sygdom.

Fødevarer er den post i din private finanser, som udgør den klart største part. Hvor nogle kan leve for et beskedent rådighedsbeløb, hver måned, så er der andremennesker, der køber for enorme summer på fx dyr mad ude i byen. Et er når man køber din mad ude på enten grillbar eller drive in – men den absolut store byrde er den mad du køber og tilbereder i hjemmet. I dette tilfælde findes der det normale madkøb i supermarkedet, som du tager med hjem. Beklageligvis er danskere underlagt for impulskøb, der resulterer i at bonen stiger drastisk. Et råd er, at du handler dine dagligvarer online, på de spændende webbaserede supermarkeder. Her kan man enten købe normale madvarer, men desuden også de gode fristende tilbud på madkasser.

Du skal altså efterse dine kontoudtog, så du drosler ned på alle dele af din husøkonomi. Så kan du slutte med at få et meget større rådighedsbeløb til de forsødende dele i din tilværelse. Tak fordi du læste denne artikel.